Alt om Dreadlocks

Hvordan laver man Dreadlocks

Hvordan laver man Dreadlocks

Der er mange måder at lave Dreadlocks på, der findes forskellige teknikker som vi også vil beskrive i afsnittet her. Samtidig er alle hoveder forskellige, med hvirvler og hårtyper så ingen metode ser ens ud på alle. Selv dreadlock frisører udvikler deres eget udtryk af de metoder der er på området, gerne et miks af de forskellige.

Derfor er denne beskrivelse her, vores bedste råd til dig der står på tærsklen til din dreadlock rejse og skal i gang med at skabe baby dreadlocks. Vi anbefaler altid at du rækker ud til en professionel på området inden du giver dig i kast med denne omfattende transformation. 

Redskaber og tilbehør vi anbefaler, de kan gøre dreadlock processen lettere:

Kam - Vi anvender stål kam, den har en spids der også er god til inddeling.

Elastikker - Når du inddeler håret i passende totter kan du med fordel holde styr på dem med små elastikker.

Hår-klips - De er praktiske til at holde løst hår adskildt fra dine dreadlocks.

Hæklenål - om du vil bruge hæklenål er helt op til dig, det er den metode vi anvender da denne effektivt former flotte dreadlocks.

Locking powder, gel eller spray - det kan hjælpe med at dreadprocessen bliver lettere og fremskynder modningsprocessen efterfølgende, skal derfor ikke vaskes ud. Det er også produkter der optages af håret, modsat voks som kan danne kager der ikke kan vaskes ud.

Alle disse produkter forhandles på vores side og er du i tvivl er du velkommen til at kontakte os omkring rådgivning.

Inddeling står beskrevet under afsnittet om extensions. Vi anbefaler at du lægger stor vægt på at få en korrekt inddeling, det vil gøre den fremtidige vedligehold lettere.

Når inddelingen er på plads findes der forskellige teknikker til at skabe dreadlocks. Det er en smagssag med udgangspunkt i egne evner, samt hårtype.

Hæklenål: Til denne teknik bruges der små hæklemåle til at danne små knuder og forme dem til dreadlocks. For nogle er dette den hurtigste og sikreste metode, den skaber faste og jævne dreadlocks. Hvis du anvender hæklenålen forkert vil du opleve at dine dreadlocks bliver tynde og ødelagte, derfor er det vigtigt at du har helt styr på denne teknik. Ellers er der fare for du gør mere skade end gavn. Når du mestre teknikken er den hurtig og effektiv og giver et fantastisk resultat hver gang. Det er også denne teknik vi anvender i shoppen til opstart og vedligehold. 

Vi anbefaler du køber en hæklenål der er designet til formålet.

Backcombing: Her tager du en tot hår og laver knuder med en kam. Du kan forme dreaden ved at dreje totten og rulle den som du får skabt knuder. Denne metode giver dig tætte knuder og der minimal risiko for at ødelægge håret. Dog er det svært at få den rette form, samt du mister en masse længde. Men det er en god måde at skabe knuder i en tot hår som efterfølgende formes af en hæklenål.

Vi anbefaler du køber en stål kam til formålet.

Twist and Rip metoden: Denne metode er nem og lige at gå til, dog kræver det lidt øvelse inden du er mester. 

Så går du igang med twist og rip, først snoer du hårtotten en halv omgang i bunden, hold den stramt og så separer du enderne tilfældigt og trækker dem fra hinanden. (man behøver ikke at tvinge håret) Gentag twist og seperationen. Du skaber friktion mellem de to totter som danner knuder. 

Når du er færdig med alle dreads er det vigtigt at man fortsætter med palm rolling jævnligt så håret kan dread’e op og forblive runde og smukke. Denne metode er især god for dem med afro.

Interlocking

Interlocking er en nem metode til opstramning af bunden, ved at trække dreadlocken gennem sin base ved rødderne. MEN Interlocking kræver erfaring og virker især godt til dreads i afrohår, desværre kan interlocking på dreads i glat hår skabe skabe snoninger der bliver permanente ar på dine dreads. Når håret bliver snoet kan det ikke arbejde sig ind i knuder, som det skal og det kan skabe huller og svage punkter på dreadlocks.
 
Vi anbefaler at du sætter dig godt ind i de forskellige teknikker eller konsultere med en professionel før du selv går igang.

 

 

Læs næste

Sådan opstrammer du spidserne
Forberedelse til Dreadlocks

Efterlad en kommentar

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.